Informatie - datacenter shantynederland

Ga naar de inhoud

Informatie

Dirigentencursus
Beste leden,

Het bestuur van ShantyNederland is al een tijd bezig, om een goede dirigentenopleiding aan te bieden, een juiste keuze daarin was niet echt eenvoudig. Wij hebben als bestuur met een delegatie van dirigenten uit " onze shantywereld " een brainstormdag gehad in Putten, waarbij wij al een hele goede indruk kregen van het wensenpakket.
Ook wij hebben daarom met veel andere korenbonden overleg gehad hoe zij dit voor hun leden verzorgden, en uiteindelijk vonden wij dat de korenbond Balk de meeste ervaringen op dit gebied had. Na overleg hebben zij aangeboden SN inzage te geven in hun programma.
Balk doet dit in samenwerking met de dirigentenacademie, ShantyNederland zal ook een dirigenten opleiding samen met het dirigentenacademie gaan verzorgen, waarin met name het dirigeren van een Shantykoor zal worden benadrukt.
Wij zullen op 25 januari 2020 een eerste cursus gaan verzorgen in het Akoesticum in Ede, dit is de basiscursus dirigeren, en zullen dit later gaan vervolgen met een vervolgcursus.

Tijden
We beginnen deze dag om 10 uur en uiterlijk 17 uur is het afgelopen. Soms is dit iets eerder, maar wanneer de groep maximaal gevuld is kan het zo zijn dat we dit wel halen.

Locatie
We zitten deze dag op een spliksplinternieuwe oude locatie, namelijk in de oude Frisokazerne in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42, EDE (GLD).
Voor een actuele routebeschrijving kun je het beste even kijken op https://www.akoesticum.org/contact-en-route/. Scroll op de pagina even een stukje naar beneden.

LET OP: Wanneer je met de auto denk te komen, vertrouw dan je eigen navigatiesysteem niet (helemaal). Doordat het Akoesticum gesitueerd is op een voormalig terrein van defensie, kan het zijn dat je navigatiesysteem het laatste stukje er naar toe niet goed weet. Bekijk dus de hierboven genoemde pagina eventjes.

Lunch
Deze dag wordt je een eenvoudige lunch aangeboden (dit is inbegrepen bij deze cursusdag). Akoesticum heeft een eigen keuken die de lunch verzorgt. Wanneer je hier meer over wilt weten, dan kun je naar de volgende pagina gaan: http://www.akoesticum.org/faciliteiten/maaltijden/. Hier staan de kaarten van de verschillende maaltijden online en kun je deze van tevoren bekijken.

Mocht je een dieet volgen of een allergie hebben, dan is het belangrijk om dat nu nog even door te geven. In de week voor de cursusdag zullen deze wensen namelijk worden doorgegeven aan de keuken.

Meenemen
Het kan handig zijn om schrijfgerei mee te nemen wanneer je aantekeningen wilt maken. Het is daarnaast ook toegestaan (in overleg met de docent) om de technieken ter plekke even te filmen met je telefoon, zodat je dit thuis weer kunt terugkijken.De kosten voor deze eerste introducite dag bedraagt € 97,00 pp. dit is inclusief de lunch. Het is mogelijk, dat deze cursusprijs een volgende keer zal wijzigen, wij willen e.e.a. evalueren na deze eerste cursusdag.
Een aantal bestuursleden zal ook deze cursus volgen, wij kunnen maximaal 15 personen plaatsen, dus wacht niet te lang met inschrijven!
klik hier

Namens het bestuur van ShantyNederland

Bert Hobo


Terug naar de inhoud